Diseña tu escudo para El Puerto

Número de bocetos: 2

Hace unos días un amigo nos envió el dibujo que incluimos bajos estas líneas. Se trata de un ingenioso bosquejo de escudo para El Puerto que incluye algunos de sus iconos más emblemáticos (los patos, el Horno Alto, etc.). Esto nos hizo pensar que, efectivamente, necesitamos disponer de un escudo consensuado y a gusto de la mayoría para nuestra ciudad El Puerto. En este sentido, os proponemos que nos hagáis llegar vuestros diseños para exponerlos en este blog, a fin de que, una vez se cierre el plazo de admisión (que prolongaremos más o menos en función de la aceptación de la propuesta), quien desee pueda examinarlos, comentarlos y elegir uno.

Que quede claro que esta especie de concurso no tiene, en principio, carácter vinculante. Los participantes aceptamos compartir nuestra obra por simple diversión y por amor al arte (y a El Puerto, claro). Lógicamente, no es necesario que los dibujos tengan un acabado profesional. Podéis mandarnos todos que queráis, aunque no estén perfectos, pero en ningún caso admitiremos diseños que incluyan motivos ofensivos u obscenos.

Por el momento, queda abierto el plazo de admisión de escudos, que podéis enviar a segregacion@gmail.com o traer directamente a nuestra sede (C/ Trabajo, 4 • Lunes a viernes, de 12 a 14 horas y de 17 a 20 horas • Viernes-tarde, cerrado).

¡Ánimo, artistas!

* * *

1

* * *

04/03/2009.- Acaba de llegarnos el segundo diseño. Se trata de un inteligente logotipo, con la playa (soleada) de fondo y la bandera porteña de relleno en las iniciales:

2

Facebook
Twitter
LinkedIn

10 comentarios

 1. Tinc un dubte??? Tanta segregació, però, eixe escut, a la part dreta? son muntanyes??? en el puerto INDEPENDIENTE?
  m’ha fet gràcia… per cert, tant com el panfleto de la inquisició… quan pensavem que sp no podia sorprendre més…. taxáán!!! panfleto de la inquisició referent al victimisme… llàstima que no munteu una falla…

 2. Sr. Jaume, SP segur que encara té pólvora i ganes per a sorprendre-li. Jo crec que la intenció de qui ha imaginat l’escut és clara i com menys té vosté que respectar-la. El Port no té muntanyes, val, però ha vist vosté molts lleons en l’altiplà castellà? ‘El Port entre mar i entre montaña’, es llig evidentment en l’escut i en la intenció de l’autor, un matís potser massa subtil per a la seua imaginació embossada en el ressentiment i que d’altra banda, diferix prou amb la frase eslògan repetida de Calero i que li va garantir el fracàs electoral, ‘Sagunto, del mar a la montaña’. En tot cas, precaució Jaume, els saguntinistas -però porteños- com vosté, podrien ser prompte governats i absorbits per persones enterament porteñas. Amb un bon respatler en les urnes, els pro saguntins com vosté estarien emprenyats. L’escut compliria plenament l’oracle i així, ‘El Port és el mar i és la montaña’.

  No s’altere tant per un simple esborrany de dibuix fet amb noble intenció i accepte de bon grat allò que la ciutadania majoritàriament accepte y proposa. Ací no hi ha imposicions. Em referisc amb açò que si el poder polític d’El Port continua augmentant, a vosté li va a donar una malaltia . Cuide’s. Mire, l’escut saguntí que a vosté tan agradablement li representa porta una corona, de quin rei, bondats i privilegis? Porta unes estreles, de quin cel o pobles plurals, igualitaris o sotmesos? Porta un ML molt leal?, de quines històries, de quins heroismes o infàmies? Compte’ns Sr. Jaume del seu escut legítim i fundat, sent com supose és vosté, un gran coneixedor i crític en les arts de l’Heràldica. Per cert, una curiositat, vostés no tenen franja blava. Sap per què? Si guarda algun dubte sobre el seu escut saguntinista, pregunte a Nelo Civera, ell pot informar-li, ell, que el va refer i va ajustar al dictat del seu més profund convenciment històric i nacionalisme independentista. No li pareix curiós?

  Com veu, els escuts van i vénen, són vius, i si són vius és que un dia, qualsevol dia, van nàixer. Ahir, hui, demà. Guarde la seua ira i ironia Sr. Jaume i dorma tranquil bressolat amb els seus elegants, provats i tangibles símbols. Deixe als altres tranquils i somiant de pintar la vida, els seus ideals i el seu poble com bonament els done la gana.

  1. Tinc entés (potser erroniament, no soc cap expert en heràldica) que no portem la franja blava (a l’igual que altres pobles de la comarca) pel Jaume I el Conqueridor… d’Aragó, i d’ahí la mancança de la franja blava… Això es lo que jo tinc entés Sr Enric.
   No volia menysprear l’esborrany d’un possible escut o un altre, simplement, m’ha fet gràcia, per això mateix, perquè m’ha sonat a la frase de Sagunt, des de la muntanya fins al mar (que per a mi, per altra part, i com tots sabeu, és l’opció més vàlida)
   En quant a això que comentes que el Port és el mar i la muntanya,… home, nomes calía vuere les intencions al primer expedient segregacionista en quant a la divisió territorial…

   Potser hem done una malaltia si el poder polític de SP augmente, però no una malaltia que impossibilitara que continuara baixat al port, sinò, la mateixa malaltia que em donaria que el sr Rajoy fòra el president del govern, o el veure com a València guanya una i altra vegada els amics del PP, o la mateixa malaltia que em provoca conèixer per premsa assumptes de corrupció política (siga del partit que siga), és a dir… la «ràbia» (Fixeu-se per favor en les «») o llàstima de veure que tanta gent assumeix un projecte que jo veig tant negatiu… Però… tot en aquesta vida passa, i jo continue eixint a sopar, a passejar, al cinema,…

   Per descomptat, vull tornar a insistir, no era la meva intenció fotre a l’autor de l’obra, ni molt menys menysprear-la… participe de tant en tant en aquesta pàgina, tinc amics en SP, tinc amics no afiliats a SP però favorables a la segregació,… i tant ells com jo, continuem quedant, i xarrant de la política de la nostra ciutat…

   Bona nit!

   1. Fes el favor de parlar amb correcció, una cosa es el municipi que de moment es unic i un altra cosa son les ciutats que com tot lo mon sap son dues, Sagunt i El Port. Per tant tu parlarás de política municipal que pot afectar a una o l’altra ciutat.

 3. Los Escudos y su importancia sobre la bandera

  Harto difícil puede resultar el papel de desarrollar un escudo para la bandera del Puerto. Sin embargo, y coincidiendo con vosotros, hay quienes piensan que el escudo es el broche ideal de toda bandera que se precie como tal. Su importancia llega al punto de ser totalmente determinante, debido a que solemos juzgar de modo casi inconsciente una bandera por el recuerdo final que nos quede del mismo.

  Más aún, en su definición nos encontramos ya con que el escudo es la insignia de una entidad o corporación que junto con la bandera o enseña la toma una asociación o grupo social como distintivo, no cabiendo duda de que ambos términos bandera y escudo están estrechamente unidos.

  Es importante tener en cuenta que un escudo estará bien situado en una bandera siempre y cuando se haya prestado suma atención a que se encuentra en consonancia con la misma.

  Es el momento de meternos a diseñar un escudo pero este posee un inmenso campo creativo, teniendo además una particular exigencia la precisión por que no da pie a la improvisación. Las medidas son de enorme exactitud, lo que ya es muestra de su enorme complejidad.

  Una mirada hacia atrás, apoyada en argumentos históricos de base sólida, nos puede enseñar parte del camino pero debemos mirar más allá del presente y pensar en el futuro.
  Ingredientes básicos de la bandera del Puerto sería un poco de mineral de ……. la verdad sea dicha que son tantas que no entran ni en la bandera de la Plaza de Colón de Madrid.

  Vamos a ver pero no teníamos estrellas en representación de las comunidades autónomas. Para mi personalmente ese escudo es válido. Ya se que era provisional pero para mi es válido.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *